arrow_drop_up arrow_drop_down
banner

Franchiseconcept met toekomst

Ondernemen in de snelst groeiende sector wereldwijd. Dit is de tijd om je kansen te pakken

Bekijk uw voordelen
30+
Locaties in Nederland
10000+
Tevreden klanten
15+

Ervaring en ontwikkelingen

Leef jij jouw ondernemersdroom?

U denkt erover uw eigen onderneming te starten? Of u heeft die beslissing al genomen? Dan is het nu tijd om na te denken over de vorm van deze onderneming. Vaart u volledig op eigen kracht, of combineert u die met de knowhow en ervaring van een succesvolle organisatie? PostMasters helpt ondernemers succesvol zijn.

De franchiseformule in Nederland voor alle postzaken en reprodiensten

Een one-stop-shop waar particulieren en ondernemers terecht kunnen voor al hun postzaken (via onder andere UPS, DHL, FedEx, DPD en PostNL), verpakkingsdiensten, kopieerdiensten, digitaal drukwerk, afwerken van documenten, fotoprint, pasfoto’s, mailings en postbusservices. We deliver is ons motto. Maximale aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het uitgangspunt.


PostMasters heeft als ambitie de postkantoorketen van Nederland te worden. Daarom zijn we op zoek naar sterke en enthousiaste franchisenemers.

Dit is waarmee wij jou gaan helpen als Franchise ondernemer

Groei web verkopen

PostMasters is het loket voor particulieren en MKB voor oplossingen voor web verkoop en pakketverzendingen.

Exclusieve regio

Elke franchisenemer krijgt een exclusieve regio toegewezen. Je krijgt ook de taak mee om daar het maximale uit te halen. 

Uitgebreide begeleiding

Uitgebreide begeleiding en ondersteuning. Je staat er nooit meer alleen voor. Onze verkoop experts staan klaar.

ICT & administratie 

PostMasters loopt voorop met ICT. Kassa, financiële administratie is volledig geïntegreerd in het concept. 

Reclame & marketing

De verkoop en markering campagnes liggen klaar. Vanaf het moment dat je start beginnen wij met verkoop en marketing. 

Lokaal succes:

Be the best in you local market. Daar moet je op focussen. Wij leveren alle tools zodat je lokaal de beste kan zijn. 

De Store-in-Store PostMasters

Bent u eigenaar van een copyshop, kantoorartikelenwinkel, fotowinkel of postagentschap? Wilt u graag een uitgebreider assortiment met uitstekende marges op producten en diensten? PostMasters Express is dan een goede aanvulling op uw bestaande activiteiten en biedt u meer commerciële mogelijkheden. Wij kunnen binnen 48 uur leveren, inrichten en starten. 

De voordelen van Franchise PostMasters

"A store in a Box", bijna letterlijk. Met PostMasters start je met een kant en klaar concept waar over alles al is nagedacht en uitgewerkt. Van de winkelinrichting tot administratie en van online diensten tot de offline in 'store' diensten. Alles werkt en draait bij het opstarten van de winkel. 

 • Als franchisenemer profiteert u van ervaringen, trainingen, marketingactiviteiten
 • Profiteer van de centrale inkoopkrachten van Postmasters.
 • Marges die meer dan goed te benoemen zijn.
 • Daarnaast krijgt u toegang tot software, waarmee u op elk moment en overal transacties kunt uitvoeren
 • U heeft altijd direct inzage in uw prijsafspraken, klantgegevens, agenda en de kennisatlas.
 • Deze voordelen maken het makkelijker om u volledig op de verkoop van de producten en diensten te richten, en geven u meteen een voorsprong op uw concurrenten.

Een preview van Postmasters

This area can be filled with loads of content. Make sure you don't use too much text, keep it clean and simple!

In 3 stappen helpen wij jouw eigen onderneming te starten!

Yobert Alex Jeffrey

Stap 1: De voorbereiding

Je bent er uit en je hebt besloten om een eigen onderneming te starten. Soms gaat hier een assessment aan vooraf om te kijken of je daadwerkelijk de ambitie en de vaardigheden hebt om voor je zelf te beginnen. Dit proces doorlopen we nogmaals met je en kijken dan ook naar alle financiële en niet financiële zaken die hierbij belangrijk zijn. Past het concept bij jou en andersom. Is er een click met onze organisatie. Allemaal belangrijke zaken om een goede beslissing te maken.

Stap 2: De warming-up

Wordt aan alle verreisden voldaan die bij het eerste onderzoek worden vastgesteld dan kunnen de plannen verder worden uitgewerkt. Exploitatie berekeningen worden gemaakt en dat doen we met jou en je adviseurs graag samen. Iedereen moet er een "go" voor geven. De franchisegever, de ondernemer, de adviseurs en de banken / financiers. Pas als alles is afgevinkt volgt het volgende:

 • Locatie en pand uitkiezen.
 • Onderhandelingen.
 • Trainingen.
 • Uw eigen store.

Stap 3: De grand-opening

We werken toe aan de feestelijke "grand opening" van de winkel. Dat doen we niet meteen bij het opstarten maar pas na 2 a 3 maanden. We beginnen met een "soft opening" waarna verdere begeleiding in de winkel plaatsvindt, we werken aan de marketing campagne  en zorgen ervoor dat de eerste klanten super tevreden de winkel verlaten. 

 • Soft opening
 • Vervolgtraining.
 • Marketing / verkoop
 • Grand opening.

Ontvang de brochure en meld je aan voor een vrijblijvend gesprek

Het ondernemerschap is niet voor iedereen weggelegd. We beoordelen de kandidaat op zijn of haar enthousiasme, doortastendheid en bereidheid om volgens een vastgesteld pad en concept te gaan ondernemen. Daarnaast is cijfermatig inzicht wat betreft kosten en baten belangrijk en de daarbij behorende 'discipline' in acht te willen nemen. Download de brochure en neem contact op. Een persoonlijk gesprek kan vaak al heel veel duidelijk maken je helpen met de beslissing. 

Veel gestelde vragen

Welke garanties bieden jullie?

Allereerst garanderen we een goede begeleiding in bij het opstarten. De begroting en exploitatie maken we dan samen. Vanuit de nieuwe franchise wetgeving zijn er duidelijk richtlijnen en regels vastgesteld die wij uiteraard allemaal volgen. 


Heb ik een vast contact persoon?
Binnen PostMasters krijg je een eigen accountmanager toegewezen. Deze zal zowel binnen de organisatie als naar buiten toe jouw belangen behartigen. Bij het opstarten zal het contact zeer intensief zijn en volgens een natuurlijk verloop wordt de ondernemer steeds zelfstandiger. 


Wie betaalt het promotie materiaal?
Zowel franchise gever als de franchisenemer betalen voor de marketing en de reclame. De franchisenemers dragen een bedrag af dat wordt gereserveerd voor allerlei marketing en reclame acties. De franchisegever zorgt voor een volledig online strategie en de direct marketing tools ter stimulering van de verkoop.

Hoe werkt het met contracten?
PostMasters heeft voor meer dan 80% van alle producten en diensten die worden aangeboden afspraken met leveranciers. Dit betreft niet alleen de prijsafspraken maar ook het service niveau die we eisen van de leveranciers. Wij werken alleen met gerenommeerde bedrijven samen en verwachten dan ook de beste service.


Heb ik een vast contact persoon?
Vanaf de start van de onderneming wordt je een adviseur toegewezen. De adviseur zal altijd bereikbaar zijn voor alle zaken die betrekking hebben op het ondernemerschap en zal de belangen van de franchisenemer zowel binnen de organisatie als daarbuiten behartigen.


Wat als het ondernemen niet lukt?
Omdat wij er boven op zitten zullen signalen dat het niet goed gaat snel worden opgevangen. Oorzaken kunnen uiteenlopen. Is er sprake van opstartproblemen, gebrek aan kennis of voldoet de marketing en verkoop niet. Allemaal mogelijke oorzaken die aangepakt kunnen worden. Mocht het toch niet gaan dan moet er ook snel gehandeld worden en kan of de vestiging worden gesloten of worden doorverkocht.