banner

Franchise voor logistiek en e-commerce

 

Nr. 1 franchiseconcept in Nederland voor ondernemers in de meest succesvolle sector van pakketverzenden en e-commerce. 

Bekijk uw voordelen
30+
Locaties in Nederland
10000+
Tevreden klanten
15+

Ervaring en ontwikkelingen

Leef jij jouw ondernemersdroom?

Denk je erover om je  eigen onderneming te starten? Heb je die beslissing misschien al genomen? Dan is het nu tijd om na te denken over de vorm van deze onderneming. 

Vaar je volledig op eigen kracht, of combineer je die met de knowhow en ervaring van een succesvolle organisatie? PostMasters helpt ondernemers succesvol zijn.

De franchiseformule in Nederland voor alle postzaken en reprodiensten

Een one-stop-shop waar particulieren en ondernemers terecht kunnen voor al hun postzaken (via onder andere UPS, DHL, FedEx, DPD en PostNL), verpakkingsdiensten, kopieerdiensten, digitaal drukwerk, afwerken van documenten, fotoprint, pasfoto’s, mailings en postbusservices.

We deliver is ons motto. Maximale aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het uitgangspunt.

PostMasters heeft als ambitie de postkantoorketen van Nederland te worden. Daarom zijn we op zoek naar sterke en enthousiaste franchisenemers.

Dit is waarmee wij jou gaan helpen als Franchise ondernemer

Groei web verkopen

PostMasters is de expert voor particulieren en MKB web verkoop en pakketverzendingen.

Exclusieve regio

Elke franchisenemer krijgt een exclusieve regio toegewezen. Je krijgt ook de taak mee om daar het maximale uit te halen. 

Uitgebreide begeleiding

Uitgebreide begeleiding en ondersteuning. Je staat er nooit meer alleen voor. Onze verkoopexperts staan klaar.

ICT & administratie 

PostMasters loopt voorop met ICT. Kassa, financiële administratie is volledig geïntegreerd in het concept. 

Reclame & marketing

De verkoop en marketing campagnes liggen klaar. Vanaf het moment dat je start kan je beginnen met verkoop en marketing. 

Lokaal succes:

Focus op je lokale markt. Wij leveren alle marketing en verkooptools zodat je regionaal de beste kan zijn. 

De Store-in-Store PostMasters

Bent u eigenaar van een copyshop, kantoorartikelenwinkel, fotowinkel of postagentschap? Wilt u graag een uitgebreider assortiment met uitstekende marges op producten en diensten? 

PostMasters Express is dan een goede aanvulling op uw bestaande activiteiten en biedt u meer commerciële mogelijkheden.

 Wij kunnen binnen 48 uur leveren, inrichten en starten. 

De voordelen van Franchise PostMasters

"A store in a Box", bijna letterlijk. Met PostMasters start je met een kant en klaar uitgewerkt concept waar over alles al is nagedacht. Van de winkelinrichting tot administratie en van online diensten tot de offline in 'store' diensten. Alles werkt en draait bij het opstarten van de winkel. 

 • Profiteer je van ervaringen, trainingen, marketingactiviteiten.
 • Maak gebruik  van de centrale inkoopkrachten van Postmasters.
 • Meer dan goede marges.
 • Beschikking  tot software, waarmee u op elk moment en overal transacties kunt uitvoeren.
 • Deze voordelen maken het makkelijker om u volledig op de verkoop te focussen en geven u meteen een voorsprong op uw concurrenten.

Een preview van Postmasters

Interview met CEO Thomas van der Lubbe en het succes van PostMasters

In 3 stappen helpen wij jouw eigen onderneming te starten!

Yobert Alex Jeffrey

Stap 1: De voorbereiding

Je bent er uit en je hebt besloten om een eigen onderneming te starten. Soms gaat hier een assessment aan vooraf om te kijken of je daadwerkelijk de ambitie en de vaardigheden hebt om voor je zelf te beginnen. 

Dit proces doorlopen we nogmaals met je en kijken dan ook naar alle financiële en niet financiële zaken die hierbij belangrijk zijn.

Past het concept bij jou en andersom? Is er een click met onze organisatie? Allemaal belangrijke zaken om een goede beslissing te nemen.

Stap 2: De warming-up

Wordt aan alle vereisten voldaan die bij het eerste onderzoek worden vastgesteld dan kunnen de plannen verder worden uitgewerkt. Exploitatie berekeningen worden gemaakt en dat doen we graag samen met jou en je adviseurs.

Iedereen moet er een "go" voor geven. De franchisegever, de ondernemer, de adviseurs en de banken / financiers. Pas als alles is afgevinkt volgt het volgende:

 • Locatie en pand uitkiezen.
 • Onderhandelingen.
 • Trainingen.
 • Verbouwen en inrichten van eigen PostMasters.

Stap 3: De grand-opening

We werken naar de feestelijke "grand opening" toe van de winkel. Dat doen we niet meteen bij het opstarten maar pas na 2 à 3 maanden.

We beginnen met een "soft opening" waarna verdere begeleiding in de winkel plaatsvindt. Vervolgens werken we samen aan de marketing campagne  en zorgen ervoor dat de eerste klanten super tevreden de winkel verlaten. 

 • Soft opening
 • Vervolgtraining.
 • Marketing / verkoop
 • Grand opening.

Ontvang de brochure en meld je aan voor een vrijblijvend gesprek

Het ondernemerschap is niet voor iedereen weggelegd. We beoordelen de kandidaat op zijn of haar enthousiasme, doortastendheid en bereidheid om volgens een vastgesteld pad en concept te gaan ondernemen. Daarnaast is cijfermatig inzicht wat betreft kosten en baten belangrijk en de daarbij behorende 'discipline'. Download de brochure en neem contact op. Een persoonlijk gesprek kan vaak al heel veel duidelijk maken en je helpen met de beslissing. 

Veel gestelde vragen

Welke garanties bieden jullie?

Allereerst garanderen we een goede begeleiding bij het opstarten. De begroting en exploitatie maken we dan samen. Vanuit de nieuwe franchise wetgeving zijn er duidelijk richtlijnen en regels vastgesteld die wij uiteraard volgen. 


Heb ik een vast contact persoon?
Binnen PostMasters krijg je een eigen accountmanager toegewezen. Deze zal zowel binnen de organisatie als naar buiten toe jouw belangen behartigen. Bij het opstarten zal het contact zeer intensief zijn en volgens een natuurlijk verloop wordt de ondernemer steeds zelfstandiger. 


Wie betaalt het promotie materiaal?
Zowel franchisegever als de franchisenemer betalen voor de marketing en de reclame. De franchisenemers dragen een bedrag af dat wordt gereserveerd voor allerlei marketing en reclame acties. De franchisegever zorgt voor een volledige online strategie en de direct marketing tools ter stimulering van de verkoop.

Hoe werkt het met contracten?
PostMasters heeft voor meer dan 80% van alle producten en diensten die worden aangeboden afspraken met leveranciers. Dit betreft niet alleen de prijsafspraken maar ook het serviceniveau dat we eisen van de leveranciers. Wij werken alleen met gerenommeerde bedrijven samen en verwachten dan ook de beste service.


Franchise Code

Onze overeenkomst voldoet aan de nieuwe franchise code die vanaf 1 januari 2021 van kracht komt. Wat deze franchise code inhoudt kunt u vinden op site van de Nederlandse Franchise Vereniging waar PostMasters ook lid van is.


Wat als het ondernemen niet lukt?
Omdat wij er boven op zitten zullen signalen dat het niet goed gaat snel worden opgevangen. Oorzaken kunnen  uiteenlopen. Is er sprake van opstartproblemen, gebrek aan kennis of voldoet de marketing niet. Allemaal mogelijke oorzaken die aangepakt kunnen worden. Mocht het toch niet gaan dan moet er ook snel gehandeld worden en kan of de vestiging worden gesloten of worden doorverkocht.